top of page

 

Niets geeft meer voldoening dan een wandeling te maken en enkele planten te oogsten voor het pimpen van je lunch.

 

Sinds 3 jaar begeleid ik wildplukwandelingen om en rond mijn eigen voedselbos of op verplaatsing.  We plukken met respect voor plant en biotoop.  

Hieronder een greep uit het aanbod van landelijke wandelingen of workshops voor iedereen die de natuur op een andere manier wil ontdekken. 

PLUKKEN EN PROEVEN

Een verademing in de natuur : wandeling tijdens dewelke we wilde planten herkennen, plukken en proeven – 2,5 u

IMG_3867.jpeg

De wilde planten die ons omringen zijn fascinerend. De natuur is een speeltuin en ik nodig je uit om die samen te verkennen. Je vindt er veel meer dan brandnetels en paardenbloemen, die al lekker zijn in een goede soep of een slaatje. Na het leggen van deze basis kan je zelf verder experimenteren.

WILDPLUK EN KAMPVUURKOKEN

Wilde planten eten, is dat mogelijk?  Tuurlijk!  Proef het zelf en ga mee op onze kruidenwandeling. 

selectie-ZZ7A2459.jpeg

Tijdens deze workshop zoeken we in en rond ons eigen voedselbos inheemse wilde planten en krijg je uitleg over hun eetbaarheid en hun medicinale eigenschappen. Na afloop van de wandeling zul je onder begeleiding van Klaus van Villmark Adventures de geplukte kruiden, samen met andere ingrediënten, boven een vuur tot een heerlijke maaltijd verwerken. Zo ontdek je dat je wild geplukte planten/kruiden heerlijk kunt integreren in hedendaagse gerechten. We sluiten de avond gezellig af rond het vuur waar je het resultaat proeft van je lekkere zelfgemaakte maaltijd.

ECOPRINTEN

Ecoprinten basis

IMG_1615.jpeg

Ecoprinten is een verwonderlijke manier van verven waarbij de kleuren en vormen van plantaardig materiaal worden overgebracht op een ander natuurlijk materiaal. Wij gaan aan de slag op papier en op textiel. Op het einde van de dag gaan we een paar katoenen sokken bedrukken. Na het leggen van deze basis kan je zelf verder experimenteren.

PLUKKEN EN BEREIDEN

Wilde planten en ‘on’kruiden, herkennen, plukken en bereiden +/- 5 u

47C7499D-9DE1-4E60-9342-36B949238A5D.JPG

Het doel van deze activiteit is om mijn kennis over planten op een simpele en leuke manier aan jou door te geven. Ik streef ernaar je wilde planten te laten ontdekken en dit met respect voor de natuur. Tijdens het eerste deel van deze workshop zullen we interessante en seizoensgebonden eetbare wilde planten ontdekken en observeren. We leren welke planten je kan gebruiken om je dagelijkse schotels te verrijken of hoe ze je gezondheid kunnen ondersteunen. Hierna is het tijd om de keuken in te duiken en de enkele recepten te ontdekken. We maken ons eigen aperitief alsook enkele kruidige schotels en sluiten af met een wild dessert. Alles wordt ter plekke gemaakt met vooraf geplukte planten en eigen oogst.

EETBARE BLOEMEN EN KRUIDEN

Een verademing in de natuur - Eetbare bloemen  - 3 u

ZZ7A0358.JPG

Wist je dat veel bloemen en planten uit je tuin gewoon eetbaar zijn? Je kan er eindeloos mee variëren in soep, pesto, slaatjes,… ideaal om een zomerse barbecue mee op te fleuren! Maar je moet wel heel zeker zijn van wat je plukt en eet natuurlijk Ik neem je mee op een reis van kleuren en smaken. Van de citrusaroma’s van goudsbloem, de amandelsmaak van moerassiprea tot de geconcentreerde smaak van preizaad. We gaan samen aan de slag en maken enkele eenvoudige gerechtjes. We gaan gezellig tafelen met jullie zelfgemaakte hapjes en een kruidig drankje. Breng alvast een potje mee om een zelf bereid brouwsel mee naar huis te nemen.

ECOPRINTEN

Ecoprinten van sjaal 

Doe weekend-148.jpeg

Als het je lukt om scherpe afdrukken te maken op papier of karton, gaan we nu een gebeitste wollen of zijden sjaal bedrukken. Na het oefenen van enkele bijkomende technieken op proefdoekjes en gaan we aan de slag met onze sjaal. Upcycling van kleding met ecoprints en plantaardige verf

bottom of page