top of page

 

Niets geeft meer voldoening dan een wandeling te maken en enkele planten te oogsten voor het pimpen van je lunch.

 

Sinds 3 jaar begeleid ik wildplukwandelingen om en rond mijn eigen voedselbos of op verplaatsing.  We plukken met respect voor plant en biotoop.  

Hieronder een greep uit het aanbod van landelijke wandelingen of workshops voor iedereen die de natuur op een andere manier wil ontdekken. 

PLUKKEN EN PROEVEN

Een verademing in de natuur : wandeling tijdens dewelke we wilde planten herkennen, plukken en proeven – 2,5 u

De wilde planten die ons omringen zijn fascinerend. De natuur is een speeltuin en ik nodig je uit om die samen te verkennen. Je vindt er veel meer dan brandnetels en paardenbloemen, die al lekker zijn in een goede soep of een slaatje. Na het leggen van deze basis kan je zelf verder experimenteren.

73615E86-C0CC-4602-9D85-A953F893A013.jpg
IMG_3867.jpeg

PLUKKEN EN BEREIDEN

Wilde planten en ‘on’kruiden, herkennen, plukken en bereiden

+/- 5 u

 

Het doel van deze activiteit is om mijn kennis over planten op een simpele en leuke manier aan jou door te geven. Ik streef ernaar je wilde planten te laten ontdekken en dit met respect voor de natuur. Tijdens het eerste deel van deze workshop zullen we interessante en seizoensgebonden eetbare wilde planten ontdekken en observeren. We leren welke planten je kan gebruiken om je dagelijkse schotels te verrijken of hoe ze je gezondheid kunnen ondersteunen. Hierna is het tijd om de keuken in te duiken en de enkele recepten te ontdekken. We maken ons eigen aperitief alsook enkele kruidige schotels en sluiten af met een wild dessert. Alles wordt ter plekke gemaakt met vooraf geplukte planten en eigen oogst. Zo ontdek je verschillende bereidingen en vertrek je met een hoofd vol ideeën. Het menu varieert naargelang de seizoenen!

ZZ7A2137.JPG
47C7499D-9DE1-4E60-9342-36B949238A5D.JPG
pexels-karolina-grabowska-4207892.jpg

WILDPLUK

EN KAMPVUURKOKEN

Wilde planten eten, is dat mogelijk?  Tuurlijk!  Proef het zelf en ga mee op onze kruidenwandeling. 

Tijdens deze workshop zoeken we in en rond ons eigen voedselbos inheemse wilde planten en krijg je uitleg over hun eetbaarheid en hun medicinale eigenschappen. Na afloop van de wandeling zul je onder begeleiding van Klaus van Villmark Adventures de geplukte kruiden, samen met andere ingrediënten, boven een vuur tot een heerlijke maaltijd verwerken. Zo ontdek je dat je wild geplukte planten/kruiden heerlijk kunt integreren in hedendaagse gerechten. We sluiten de avond gezellig af rond het vuur waar je het resultaat proeft van je lekkere zelfgemaakte maaltijd.

selectie-ZZ7A2489.jpg
selectie-ZZ7A2459.jpeg

EETBARE BLOEMEN EN KRUIDEN

Een verademing in de natuur - Eetbare bloemen  - 3 u

Wist je dat veel bloemen en planten uit je tuin gewoon eetbaar zijn? Je kan er eindeloos mee variëren in soep, pesto, slaatjes,… ideaal om een zomerse barbecue mee op te fleuren! Maar je moet wel heel zeker zijn van wat je plukt en eet natuurlijk Ik neem je mee op een reis van kleuren en smaken. Van de citrusaroma’s van goudsbloem, de amandelsmaak van moerassiprea tot de geconcentreerde smaak van preizaad. We gaan samen aan de slag en maken enkele eenvoudige gerechtjes. We gaan gezellig tafelen met jullie zelfgemaakte hapjes en een kruidig drankje. Breng alvast een potje mee om een zelf bereid brouwsel mee naar huis te nemen.

IMG_9710.jpeg
ZZ7A0358.JPG

ECOPRINTEN

Ecoprinten basis

Ecoprinten is een verwonderlijke manier van verven waarbij de kleuren en vormen van plantaardig materiaal worden overgebracht op een ander natuurlijk materiaal. Wij gaan aan de slag op papier en op textiel. Op het einde van de dag gaan we een paar katoenen sokken bedrukken. Na het leggen van deze basis kan je zelf verder experimenteren.

IMG_1636.jpeg
IMG_1615.jpeg

ECOPRINTEN

Ecoprinten van sjaal 

Als het je lukt om scherpe afdrukken te maken op papier of karton, gaan we nu een gebeitste wollen of zijden sjaal bedrukken. Na het oefenen van enkele bijkomende technieken op proefdoekjes en gaan we aan de slag met onze sjaal. Upcycling van kleding met ecoprints en plantaardige verf

Doe weekend-39.jpeg
Doe weekend-148.jpeg
bottom of page